Hjärnarp.com

Portalen till Skånska Hjärnarp

Designa en mässmonter

Att designa en mässmonter är en komplex process. Det första steget är att bestämma hur din monter kommer att se ut och vilka funktioner som kommer att vara till störst nytta för ditt företag. Till exempel, om du riktar dig till en utvecklarpublik, kommer du att vilja använda bilder av skyskrapor eller flerfamiljshus. Om din monter kommer att rikta sig till en målgrupp för bostadsköpare bör du inkludera bilder på hus som du nyligen har sålt. Även om bilder kan vara kostsamma, är de effektiva för att skapa ett intryck och öka försäljningen.

En framgångsrik mässmonter har sitt eget distinkta koncept, som ofta skiljer sig från en konkurrents monter. Storleken är inte den avgörande faktorn; snarare är det idén och hur den genomförs. Din monter ska vara en plats som besökarna vill tillbringa tid på, och ditt företag eller varumärke ska vara representerat på ett sätt som inbjuder dem att tillbringa tid i din monter. Inred din monter med bord och stolar, broschyrer och affischer. Dessutom, i takt med att varumärkesarkitektur och kommunikation blir viktigare, måste du överväga designen av din monter för att matcha ditt varumärkes identitet.

En mässmonter ska vara tilltalande för besökarna. Designen och layouten måste spegla ditt företags image och identitet. En bra design kan vara skillnaden mellan framgång och misslyckande. Din monter ska vara lätt att hitta och lätt att navigera. Rätt belysning, layout och färgschema kommer alla att bidra till din framgång. Med dessa tips kan du börja designa en mässmonter som får dina kunder att vilja besöka din monter.

En bra design ska vara enkel men ändå unik. En smart idé som matchar ditt varumärkes personlighet är nyckeln till framgången för ditt företags deltagande på en mässa. Om konceptet inte är en bra match för ditt företag, kanske du har det bättre med en annan produkt. Detta kommer att få dina kunder att vilja köpa dina produkter. En fantastisk design kommer att göra skillnaden mellan framgång och misslyckande. Det kommer också att locka kunder som så småningom kommer att köpa dem.

När det kommer till att designa en mässmonter måste du alltid ta hänsyn till ditt varumärkes image och det land det representerar. Till exempel måste en framgångsrik delad mässmonter innehålla ordet ”Estonia” i rubriken, om det är en delad monter. Dessutom ska ditt företags budskap synas, men du ska inte placera ett företags logotyp på väggen. Istället bör du inkludera ett foto av din produkt i bakgrunden för att få den att se mer autentisk ut.

Din mässmonter ska vara en publikdragare. Det måste vara en plats där människor kan träffas och prata med dig. Professionella monterbyggare har ett utmärkt team som inkluderar marknadsförings- och varumärkesexperter, designers, arkitekter, projektledare och produktionsteam. De arbetar som ett Winkels-team för att skapa den perfekta mässmontern för dig. De definierar vad besökaren vill se och väljer lämpliga element, färger och bearbetningsdetaljer.

Bloggtips sommaren 2019

Nu vill vi tipsa om dessa bloggar.

Frida Björk Lund
Kuro Bota

Besök hansastaden Rostock i sommar!

I Rostock finns mycket att göra och upptäcka. Här kan du bland annat strosa runt i området kring Kröperliner Tor Vorstad på kvällen, där du finner ett flertal mysiga caféer, restauranger och barer. Gillar du att shoppa är det gågatorna kring Neuen Markt och Universitetsplatsen du ska besöka. Rostock har även ett zoo, vackra kyrkor, såsom medeltida Mariakyrkan, och en trevlig badstrand i stadsdelen Warnemünde som alla är väl värda ett besök.

Vill du fortsätta utforska delstaten Mecklenburg-Vorpommern så kan ett bra stopp vara huvudstaden i regionen – Schwerin. Staden ligger på Mecklenburgska sjöplatån vid den södra änden av Schwerinsjön. Vid sjöns strand finns ett vackert sagoslott med tusenåriga anor och stadskärnan är nyklassisk från 1800-talet, även om själva staden är den äldsta i Mecklenburg. Växjö är Schwerins vänort i Sverige och från Rostock är det sju mil till staden.

Det finns flera gamla hansastäder som varit svenskstyrda i regionen. Viktigt att komma ihåg är att många tyska städer blev förstörda under andra världskriget. Dock har städerna rustats upp i rask takt, vilket även märks i Stralsund och Greifswald. Stralsund var den viktigaste staden för Sverige på kontinenten och har alltid präglats av handel och sjöfart. Här finns även Ozeaneum, ett akvarium som berättar om Östersjöns historia. Till Stralsund tar det knappt en timme från Rostock.

Müritz är Tysklands näst största sjö och skapades under senaste istiden. Sjön ligger knappt 1 ½ timme söder om Rostock och öster om sjön finns också en nationalpark med bokskog och 130 sammanlagda små sjöar. Platsen är även ett paradis för fågelskådare då många storfåglar häckar här, exempelvis havsörn och trana. Här finns även möjlighet till paddelturer samt cykel- och vandringsleder för den som är naturintresserad. Du kan även besöka den lilla staden Waren som har ångbåt och medeltida stadskärna innan du åker tillbaka till Rostock och tar färjan tillbaka till Trelleborg eller Gedser.

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén